zaterdag 30 oktober 2010

Ding 14 Instant messaging

Chatten is niet direct het ding dat bij mij enthousiaste reacties oproept. Dit ondanks dat ik er weinig ervaring mee heb. Waarom zou ik via mijn pc met anderen gaan chatten, terwijl daar ook andere communicatiemiddelen voor zijn die in mijn ogen prima voldoen? Dit klinkt natuurlijk niet erg web 2.0, maar je hoeft natuurlijk niet tegenover alle toepassingen hiervan positief te staan. Chatten heb ik altijd beschouwd als iets dat je kinderen met vrienden doen, hoewel ik nooit begrepen heb dat sommigen elkaar net op school hebben gezien en vervolgens met elkaar afspreken op MSN. Om mijn goede wil te tonen heb ik wel een MSN account aangemaakt, kan ik na de tussentijdse bijeenkomst van 23dingen misschien nog een aantal medecursisten toevoegen. Wie weet word ik dan toch nog een chatman. Ondanks dat ik privé niet zo snel zal gaan chatten, kan het voor de bibliotheek een mogelijkheid bieden tot direct contact met klanten. Maar dan moeten er wel één of meerdere medewerkers in staat worden gesteld om continu achter een pc te zitten zodat direct gereageerd kan worden. Maar de vraag is of dat realiseerbaar is. Zoals ik mij door 23dingen steeds meer afvraag welke web 2.0 toepassingen die in de curssus worden behandeld, door Kennemerwaard kunnen worden toegepast. Wat dit betreft kan ik mij helemaal vinden in de reactie van Puntoren op een vraag mijnerzijds, waarin hij stelt dat er een werkgroep opgericht zou moeten worden die dit gaat onderzoeken en met een voorstel komt. 

2 opmerkingen:

  1. je zou het ook kunnen gebruiken om met een collega te overleggen. Even snel dingen af tikken, tekstvoorstellen doen. Dat gaat sneller dan de mail. Ik weet dat ik het destijds tijdens mijn MBA studie veel heb gebruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je achter je pc zit, kan dit chatten verdomd snel werken. In mijn vorige functie heb ik wel gechat met werkgroepjes en dan kreeg je vaak sneller een reactie dan via de mail. Nu maar eens zien wie er met een heus voorstel m.b.t. instant messaging/chatten komt...

    BeantwoordenVerwijderen