dinsdag 30 november 2010

Ding 20 muziek online beluisteren in een sociaal netwerk

Als muziekliefhebber heb ik mijn hart opgehaald aan Last.fm en Spotify. Helaas wilde Grooveshark en Blip.fm gisteren niet lukken. Voor Grooveshark moest ik de laatste versie van Adobe Flash Player installeren. Dit heb ik een aantal keren geprobeerd, maar de installatie bleef iedere keer op 92% steken en de pagina http://www.grooveshark.com/ kon iedere keer niet worden gevonden.
Niet voor één gat te vangen, dacht ik mij toen op Blip.fm te richten, maar hier bleek de cursusaccount niet te werken. Om te voorkomen dat deze klus net zo zou eindigen als de klussen van Buurman en buurman, ben ik na verloop van tijd maar gestopt.

Last.fm en Spotify zijn geweldige ontdekkingen, waarbij mijn voorkeur uitgaat naar Last.fm. Last.fm vind ik vriendelijker in gebruik en Spotify heeft nogal irritante reclame-uitingen. Bovendien biedt Last.fm een flink aantal interessante mogelijkheden zoals tourdata, vergelijkbare artiesten, nieuws, albums van de betreffende artiest of band, etc.

Ik ben het helemaal eens met Nico Dijkshoorn. In het achtergrondartikel 'Balen van Last.fm' stelt hij dat na het intikken van een favoriete artiest, Last.fm muziek blijft spelen die je ook geweldig vindt. Op een enkel nummer na was dit bij mij ook het geval.

Last.fm en Spotify zijn uitstekend te gebruiken om nieuwe muziek te ontdekken. Hiervoor zal ik deze sites zeker blijven gebruiken.
Op de site van Kennemerwaard kan een link worden geplaatst naar Last.fm, Spotify of een ander sociaal muzieknetwerk. Vanuit de bibliotheek kan muziek worden gedeeld met klanten en kunnen ook minder gangbare muzieksoorten onder de aandacht worden gebracht.

3 opmerkingen:

 1. Hallo Ajeto

  Je geeft aan dat je een echte muziekliefhebber bent? In dat geval adviseer ik je 5 euro per maand te betalen, en Spotify te gebruiken :). Voor een muziekliefhebber peanuts, en je bent van die reclame af.

  Dan kun je Spotify en LastFm koppelen, de combinatie is goud: http://www.spotifyblog.nl/index.php/2010/10/supercombi-spotify-lastfm/

  Op die manier haal je het beste uit je Spotify en LastFM account

  Groetjes
  Leo Hamers
  Spotifyblog

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje , jij bent al goed gevolgd met je enthousiaste luisterpraktijk. Zo zie je hoe het meteen kan werken. Pats boem er bovenop en dan even vijf eurootjes dokken en je bent van de reclame af.
  De muziekmogelijkheden moeten maar eens goed op een rijtje gezet worden. Wat hebben we, wat kan er bij en waar moeten we echt niet aan beginnen. Zo las ik heel onlangs dat Spotify een miljoenenverlies lijdt. Hoelang zal dat nog bestaan? Daarom mijn idee van dat rijtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ elemental-granny
  Wat leuk, een reactie van iemand die ik helemaal niet ken. Nooit verwacht dat ik een reactie zou krijgen van iemand buiten 23dingen om.
  Dat Spotify een miljoenenverlies lijdt zou wel eens het einde kunnen betekenen.
  Van dat lijstje vind ik een goed idee. We kunnen binnen Kennemerwaard wel wat meer aandacht aan muziek besteden.

  BeantwoordenVerwijderen