zaterdag 20 november 2010

Ding 17 Mobiel internet

Ik ben zelf (nog) niet in het bezit van een smartphone. De aanschaf hiervan zal er zeker een keer van komen, want naast dat het een leuk speeltje is, kun je met een smartphone vele nuttige apps downloaden. Je kunt je geld echter maar één keer uitgeven en omdat ik al in het bezit ben van 2 mobieltjes (één van het werk en één privé), weliswaar niet met al die mooie mogelijkheden, liggen mijn priotiteiten op het ogenblik ergens anders.

Het mobiel internet via de smartphone is een groeimarkt, waarvan steeds meer mensen, dus ook klanten van de bibliotheek, gebruik maken. Zou het niet handig zijn wanneer klanten via hun telefoon de mobiele website van Kennemerwaard kunnen raadplegen en reserveringen kunnen plaatsen? De site van de Santa Clara County Library vind ik hiervan een mooi voorbeeld, een uitgebreide site met veel informatie over evenementen, de ligging van de bibliotheek, de catalogus, leeslijsten etc. 

De Albert Heijn app "Appie" kan als een goed voorbeeld dienen voor een bibliotheek app. In plaats van al je boodschappen gesorteerd in je telefoon, een gesorteerde boekenlijst van te lenen materialen die bepalend kan zijn voor de te volgen route door de bibliotheek. Het zou hierbij  dan wel prettig zijn dat direct wordt aangegeven wanneer iets is uitgeleend.

1 opmerking:

  1. Die Apps komen bijna als paddestoelen de grond uit. De AH App is een mooi voorbeeld en zo zijn er nog veel meer. Ik denk dat Bibliotheek.nl een landelijke BiebApp moet opzetten. Anders gaan we weer allemaal zelf het wiel uitvinden.
    Fijn van die witregel:), maakt het lzen veel prettiger.

    BeantwoordenVerwijderen