zaterdag 25 september 2010

Ding 4 en 5, vervolg

Tijdens het toevoegen van feeds stuitte ik een aantal keren op de mededeling: "Uw zoekbewerking heeft geen overeenkomstige feeds opgeleverd". Geen idee wat ik fout heb gedaan.
Ding 5 vond ik lastiger dan ding 4. Met name het onderdeel egofeed kwam ik niet helemaal uit, hoewel ik het idee heb dat ik na het bekijken van het instructiefilmpje met als voorbeeld "bibliotheek 2.0" , het misschien toch goed heb gedaan. Misschien moet ik er nog eens rustig voor gaan zitten. Het aanmaken van mappen in Google reader is een fluitje van een cent en zorgt ervoor dat het geheel er een stuk overzichtelijker uitziet.

vrijdag 24 september 2010

Ding 4 en 5

Vandaag alle weblogs aan mijn RSS-lijst toegevoegd. Daarnaast nog een aantal andere sites die ik regelmatig bezoek in de lijst gezet. Wat mij hierbij opviel, was dat het RSS-icoontje niet altijd bruikbaar is. Bij het aanklikken verschijnt dan de mededeling 'er zijn geen feeds gevonden op deze pagina'.
Het was overigens nog een heel werk om alle weblogs toe te voegen en het was hierbij niet eenvoudig om de verleiding te weerstaan alles te gaan lezen. Dit bewaar ik voor een volgende keer, anders kom ik niet meer achter de pc vandaan.
Alvorens met Google reader aan de slag te gaan heb ik het filmpje 'Werken met Google reader' van Moohay bekeken. Een helder instructiefilmpje dat een goed beeld geeft van Google reader en RSS.

dinsdag 21 september 2010

Startproblemen

Ajeto is de kreet die buurman en buurman uit de gelijknamige animatiereeks gebruiken nadat zij één van hun vele klussen hebben geklaard. Dat daarbij het halve huis wordt afgebroken mag de pret niet drukken. Ondanks enkele startproblemen, waardoor ik nu al aan mijn 2e weblog ben begonnen, hoop ik in december na afronding van 23dingen ook ajeto tegen mezelf te kunnen zeggen.